39990 Kč
Description
Nová elektrická udírna Bradley Smoker Professional P10 posouvá uzení potravin opět o úroveň výš. Zcela automatická a digitální el. udírna v nerezovém provedení, s objemem udící komory 76 litrů, čtyřmi rošty na uzení a dvěma teplotními sondami k měření vnitřní teploty masa.
Generátor kouře je u tohoto modelu integrován přímo do konstrukce udírny. Briketky se do zásobníku se vkládají po otevření bočních dvířek s proskleným průzorem, kterým je kdykoli možno zkontrolovat množství briketek v zásobníku. Současně je za dvířky zavěšen nástroj pro vysouvání horkých roštů z udírny.
Udírna Bradley Smoker Professional P10 je vybavena 2 sondami pro měření vnitřní teploty masa. Sondy se připojují uvnitř udírny, a tudíž pak nejsou zvenku nikde vidět. Aktuální naměřenou teplotu si pak můžete jednoduše zobrazit po stisknutí klávesy s adekvátním označením sondy přímo na ovládacím display.
Největší novinkou a výhodou oproti klasickým udírnám Bradley je nastavitelný teplotní rozsah v rozmezí 30-160 ℃. Udírna je tím pádem vhodná i pro barbecue – dlouhé pomalé pečení za přítomnosti kouře. To znamená, že všichni příznivci pomalu pečeného trhaného masa, žebírek (vepřových i hovězích) nebo hovězího hrudí mohou nyní udírnu Bradley Professional P10 využít právě k tomuto způsobu pečení.
V udírně lze nastavit dobu tepelné úpravy i generování kouře do 10 h. Vše si nastavíte na začátku a pokud bude povaha potravin vyžadovat tepelnou úpravu do 10 h času, pak nemusíte s udírnou po celou dobu nic dělat. Pokud by tepelné úprava a (nebo) generování kouře bylo požadováno po delší dobu, je nutné ho nastavením na display prodloužit. Nastavíte si současně i teplotu, při které chcete udit a regulátor nastavené teploty vše zařídí za vás.
Udírna má tepelnou izolaci v prostoru mezi vnějším a vnitřním pláštěm. Regulace průchodu kouře udírnou se děje pomocí otočného regulátoru v otvoru v horní části udírny. Udírna má 2 topná tělesa po 400 W a nový stabilnější způsob udržování nastavené teploty.
Hodinová spotřeba udících briketek s ohledem na kvalitu produkovaného kouře a tím pádem zdravotně nezávadný a perfektní výsledek je stejná, jako u ostatních udíren Bradley – 3 kusy/1 hodinu. Každých 20 minut podavač briketek v generátoru kouře posune novou briketku na rozžhavené topné tělísko a ta začne doutnat. Náklady na hodinový provoz jsou tak cca 36 Kč v udících briketkách, kterých je v nabídce přes 20 druhů. Na uzení ryb a sýra doporučujeme olšové udící briketky, na vepřové maso třešňové nebo dubové briketky a na klobásky určitě směs Special Blend.
- max. nastavitelná teplota 160 °C
- celkový příkon 1000 W (2x 400 W topné těleso + 2x 100 W generátor kouře)
- 76 l objem udící komory
- vnitřní plášť je z nerez plechu
- generátor kouře se zásobníkem briket je schovaný uvnitř a je součástí udírny
- až 10 h generování kouře na naplnění zásobníku briketek
- boční skleněný průzor ke kontrole množství udících briketek v zásobníku
Obsah balení
- 4x rošt na uzení (možno dokoupit další)
- 2x sonda na měření vnitřní teploty masa (teplota se zobrazuje na display udírny)
- přívodní el. kabel 230 V
- 1x nástroj na manipulaci s rošty